BIERWANDELING


Naast biersommelier ben ik officieel stadsgids. Tijdens een bierwandeling zet ik beide petten tegelijk op en neem ik je mee op ontdekkingsreis in mijn stad Haarlem. Een stad met een prachtige biergeschiedenis die zich in de Middeleeuwen vooral langs het Spaarne afspeelde. 
Al wandelend langs het water laat ik je zien waar vroeger de brouwerijen stonden en in welke bestaande gebouwen ooit een brouwerij huisde. Ik vertel je alles over de rol van bier in de geschiedenis van Haarlem en ik laat je de belangrijke bierhistorische plekken van de stad zien.
Geen bierwandeling zonder bier. Gelukkig speelt bier ook vandaag de dag nog een grote rol in Haarlem. De wandeling kunnen we dan ook op verschillende manieren afsluiten. Bijvoorbeeld met een proeverij bij Uiltje Bar of in de tot brouwerij verbouwde kerk van Jopen.
Maar misschien wil je wel een proeverij op maat. Ook dat kan.
Of we wandelen verder langs de vele speciaalbiercafé's die Haarlem rijk is met een proefglas in de ene hand en een hapje in de andere.
Mee op stap? Gezellig! Stuur me een berichtje via het contactformulier hiernaast en ik neem contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.