Pubcrawls

Leer het uitgaansleven van Haarlem kennen!

Na jarenlang in de horeca werkzaam te zijn geweest ken ik de meeste horecazaken in Haarlem. In Amsterdam ben ik fan van de kleinere bruine kroegjes en heb ik een leuke tocht uitgezet rondom het centrum van Amsterdam. Het Rembrandtplein en het Leidseplein zitten niet in de route.

Afgestemd op jullie wensen en de groep laat ik jullie het uitgaansleven zien van Haarlem. Het liefst aan het begin van de avond of rond 'borreltijd', zodat jullie zelf er nog een leuke avond van kunnen maken.

Borreltijd is leuk in Haarlem en Amsterdam, zeker zomers, als iedereen buiten staat.

Tijden en Kosten


Een Pubcrawl van 2,5 uur is gemiddeld meer dan genoeg. Dan kunnen we in minimaal 3 verschillende kroegjes stoppen en lopen we ondertussen door de stad, vertel ik een beetje over de geschiedenis en waar de meeste kroegjes te vinden zijn voor welke gelegenheid.

 

2,5 uur met minimaal 3 kroegjes: € 180,-

3 uur met minimaal 4 kroegjes: € 225,-

4 uur met minimaal 6 kroegjes: € 275,-

Prijzen zijn ex 21% BTW en consumpties.

De prijs is voor een groep van max 10 personen, daarna komt er een meerprijs bij van minimaal € 7,50 p.p., afhankelijk van de duur van de kroegentocht.

Handige Weetjes

- Veel terrassen hebben een vergunning voor op de stoep, op straat een rustig plekje zoeken is niet de bedoeling en je hebt ook nog kans overreden te worden door de vele fietsers, brommers, auto's en motoren (die er niet altijd mogen rijden maar soms ook wel). Dit geldt zowel voor Amsterdam als Haarlem

- De terrasvergunningen in Haarlem zijn tot 01:00u en na die tijd mag er niemand meer buiten staan met glas. Vele horecazaken beginnen met het opruimen van het terras rond 0:30u want om 01:00u moet alles weg zijn. Vele zaken zijn daarna nog wel binnen open. Roken is dan buiten maar zonder uw drankje. In Amsterdam verschillen de terrastijden per wijk. Sommige plekken hebben maar een terrasvergunning tot 23:00u en andere plekken zelfs tot 02:00u.

- De meeste horecazaken in Haarlem sluiten doordeweeks rond 02:00u en in het weekend 04:00u. Sommige kroegjes blijven ook op donderdag tot 04:00u open. Andere kroegjes hanteren hun eigen sluitingstijd en gaan eerder dicht maar dat merkt u vanzelf wel. In Amsterdam wisselen de sluitingstijden per wijk en per kroeg. Maar er komt ook een 24uurs gebied aan in Amsterdam dus daar is altijd wel vertier te vinden.

- In Amsterdam is er altijd wel wat te doen en is het bijna elke dag wel gezellig om een kroegentocht te doen. In Amsterdam zijn ze ook gek op borrelen en is er elke dag wel een borrel uur.

- Haarlem is ook een echte borrelstad, de Haarlemmers gaan zelf op vrijdag na het werk het weekend inluiden en de drukte loopt naadloos over in het uitgaanspubliek. Op zaterdag gaat men lekker winkelen, drinkt men een borrel, gaat men uit eten en de Haarlemmers zijn dan weer klaar voor het weekend. Tussen 20:00u en 22:00u is het dan altijd even rustig in de stad maar om 22:00u begint het weer te leven met uitgaanspubliek (tip: heb je mooi tijd om te gaan eten maar reserveer wel, want iedereen eet op dat tijdstip en dan ergens een plekje vinden kan dan wel eens lastig zijn).